M. Kácsor Zoltán

Zabaszauruszok

Zabaszauruszok

Ajánlott korosztály: 6-12 éveseknek
Illusztrátor: Bertóthy Ágnes, Kecskés Judit
Kiadó: Kolibri Kiadó
Terjedelem: 5 kötet (Tervezett kötetek száma: 7 vagy 8)

A Szaurusz-szigetek a dinók birodalma.

Itt él Rilex, a világ legbékésebb tirannoszaurusz rexe, és Kunyi, a legcsibészebb keselyű. Kíváncsi vagy, milyen kalandok várnak rájuk és legjobb barátjukra, Barmolra, a raptorra, miközben dinoszauruszokkal és sárkányokkal is találkoznak, és az Áldozatok völgyétől Dínómdánomig, a dínók paradicsomáig, keresztül-kasul bejárják a Szaurusz-szigeteket? Tarts velük izgalmas kalandokkal teli útjukon!

A sorozat szereplői

Rilex, a tirex

Rilex, a tirex a Dínódombok egyik távoli barlangjában él, a Szaurusz-szigetek egyik eldugott kis zugában. Rettenetes méretű fogaival és vérszomjas ábrázatával olyan ijesztőnek tűnik, hogy senki sem mer a közelébe menni. Kivéve persze legjobb barátját, Kunyit, a keselyűt. Kunyi ugyanis tudja, amit csak nagyon kevesen: hogy Rilex talán az egyetlen békés és kedves tirex, akit a föld a hátán hord. De nemcsak békés, hanem igazságos, sőt bölcs is! Belátja, hogy hiába olyan dromedár, mégsem körülötte forog a föld. Ellenben bármikor képes a saját kényelmét és biztonságát is kockára tenni azért, hogy segítsen a bajba jutottakon. Nem is kell több ennél, hogy folyamatosan világmegmentő küldetésekbe keveredjen!

Kunyi, a keselyű

Ha Rilex a fény, akkor Kunyi az árnyék: igaz, hogy pinduri jószág, ám körmönfontságával alaposan feladja a leckét hatalmas barátjának, akivel elválaszthatatlanok. Kunyi ugyanis Rilex szájában él, mert úgy hallotta, hogy egy tirex fogairól mindig ínycsiklandó kolbász-, szalámi- és sonkafalatkák csüngenek. Micsoda csalódás, amikor megtudja, hogy Rilex alig eszik húst! Dínó barátja ráadásul mindig megakadályozza a keselyűt abban, hogy valami nagyobb galádságot elkövessen. Egy szó, mint száz, Kunyi dörzsölt figura, aki a füllentéstől, cselvetéstől sem riad vissza, csak hogy kielégíthesse torkosságát, szíve mélyén mégis a jó oldalon áll.

Barmol, a raptor

Rilex és Kunyi mellett ő a Zabaszauruszok csapatának harmadik tagja. Hol fogatlan, hol raccsolós, hol énekmester, hol zarándok. Egyszóval igazi kalandor, és nem utolsó sorban társ, akire mindig lehet számítani. Igaz, olykor csak kapkodja a fejét Rilex és Kunyi szócsatái között, bár a legtöbbször végül nem ő teremt rendet. Hiszen a szócsatákat ő is kedveli!

Káró, a varjú

Minden kalandba kell egy gonosz alak, Káró pedig éppen arra jár. Valójában mindig arra jár… Arra, amerre a Zabaszauruszok útja vezet, hiszen azóta, hogy Kunyi és Barmol megfürdették őt a Sárkánykád nevezetű tengerben, Káró bosszút forral a csapat ellen. Furfangos cselei Kunyiéval vetekszenek, de a szerencséje… Hát abból már kevesebb jutott neki. Igaz, hogy már csak ilyen a főgonoszok formája. Na, de valóban főgonosz Káró, vagy esetleg más irányba indul a története…?

Leiszút Feliszút, a selypítős sárkány és az ő kedvese, Egyem a Szíved

Két sárkánytársadalomból kitagadott lélek, akik a Szaurusz-szigeteken találtak egymásra: a vörös pikkelyű Leiszút Feliszút, akinek egy triceratopsz csontra harapva csorbultak ki a fogai, és a zöld pikkelyű Egyem a Szíved. Mindkettőjüket Trütó, a trükkös tolvaj lopott meg, emiatt pedig a zord sárkánytörvények értelmében addig kitagadottak maradnak, amíg nem teljesítenek egy lehetetlen küldetést. Leiszút Feliszútnak le kell csendesítenie a Csendetlen-óceánt, míg Egyem a Szívednek mosolygásra kell késztetnie az Acsargó-mocsarakat. Még szerencse, hogy mindig számíthatnak a szupercsapat hírében álló Zabaszauruszokra!

Dragalád, az Acsargó-mocsarak maharadzsája

A dragoszauruszok a dínók és sárkányok közös leszármazottai. Rusnya teremtmények, ám a legnagyobb gond mégis az velük, hogy vannak köztük olyanok, akik egy kicsit gonoszok. Meg akik közepesen gonoszok. Meg akik NAGYON gonoszok! Utóbbiak közt is a tirexfarkú, krokodilpofájú Dragalád, a dragoszauruszok vezére a legnagyobb szájhős. Világuralomra tör, no meg Leiszút Feliszút gyémántjaira. Ki az ördög sejti, minek kellenek neki…?

Kötetek

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

© Minden jog fenntartva. 2022 mkacsorzoltan.hu