M. Kácsor Zoltán

Garázs bagázs

Garázs bagázs

Ajánlott korosztály: 3-6 éveseknek
Illusztrátor: Cserkuti Dávid (a 2013-2017 közötti kiadások illusztrátora Szigeti András)
Kiadó: Lampion Könyvek
Terjedelem: 1 kötet (Tervezett kötetek száma: 8)

Vilmos számára nincs élet garázs nélkül. Hogy is lehetne, amikor annyi különleges barátot rejt az a garázskapu, akikkel annyi izgalmas kaland történik! Ott lakik a furfangos Markoló Mira és párja, Markoló Márk, a mindig náthás Taknyos Traktor és persze Bobcat is, aki mindig valamilyen csibészségen töri a fejét. Az ovisoknak szóló mesesorozat nemcsak a kisfiúkat bűvöli el, hanem a lányoknak is tartogat meglepetéseket.

A sorozat szereplői


Vilmos, a munkagépek gazdája

A még csak óvodás, de máris talpraesett Vilmos a munkagépek bűvöletében él: legyen kombájn, markoló, dömper vagy traktor, egyre megy neki! Mindet szereti, és ami még fontosabb: mindegyikükkel jól bánik. Hogyne bánna, hiszen hiába olyan drabálisak, mind nagyon a szívéhez nőtt, és ebben a történetben ő a gazdájuk. Az olykor összetűzésbe kerülő munkagépek között nem egyszer neki kell igazságot tennie.

Bobcat, az ármányos

Ez az apró munkagép egyszer elárulta a társainak, hogy ha második nevet választhatott volna, Ármin szeretett volna lenni.
– Miért éppen Ármin – kérdezték tőle.
– Mert az hasonlít legjobban az ármányra – somolygott Bobcat.
A garázs lakói persze egyáltalán nem tudták, mit jelent az, hogy ármány, de hamarosan megtudták… Bizony, Bobcat nem a kedves munkagépek fajtájából való: igaz ugyan, hogy sohasem a gonoszkodás vezérli, hanem inkább, hogy magának jót okozzon, ám ez a kettő a legtöbb esetben nem zárja ki egymást. Az ármányos Bobcateket azonban általában hamarabb utolérik, mint a kerék nélküli munkagépeket…

Dömper Dömötör

Dömötörnek a lomhaságánál már csak a kobakja nagyobb. Mégsem az okosabb munkagépek közé tartozik: ha gondolkodni kell, bizony időre van szüksége, mire világosság gyúl abban a dinoszaurusz méretű fejében. A szíve melegsége azonban legalább ugyanilyen hatalmas.

Totó, a tűzoltóautó

Totó, a nyugdíjas tűzoltókocsi fegyelmezett, rendszerető, amolyan igazi régi vágású jármű. Oldalát számos kitüntetés díszíti, amiket hősies munkájáért kapott. Élete során nem sokat kellett foglalkoznia gyerekekkel, ám most, hogy nyugdíjasként több ideje van, egész tehetséges óvóbácsinak bizonyul. Igaz, hogy csak véletlenül, de kezdetnek máris elviszi Vilmost egy tűzoltó bevetésre!

Kötetek

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

© Minden jog fenntartva. 2022 mkacsorzoltan.hu