M. Kácsor Zoltán

A tolvaj ajándéka

A tolvaj ajándéka

Ajánlott korosztály: 6 éves kortól akár felnőtteknek is
Illusztrátor: Igor Lazin
Kiadó: Lampion Könyvek

Élt egy ifjú a várnegyedben
(gazdag környék, puccos lakok),
itt bóklászott legszívesebben,
s figyelt sok zárat, ablakot.
Honnan szerezhette a kincsét?
Nem ismerték, csak szőke tincsét.
Villák körül ólálkodott,
mit tisztes ember nem szokott.
Mondják, ilyen gonosztevőnek
egy sötét börtön kellene,
ott volna jó csücsülnie
úgy tíz évig, hozzávetőleg.
Szememre hányják, sejtheted,
hogy benne látom hősömet.

Toronyváros legügyesebb tolvaját egy nagy hatalmú varázslónő keresi fel: három furcsa, értéktelennek tűnő tárgy ellopásával bízza meg karácsony éjjelén. Cserébe arany, gyémánt és varázskeksz a fizetség – bolond is lenne az ifjú Fürkész, ha nem állna kötélnek! De vajon mire kell a varázslónak egy szelet kenyér, egy sótartó és egy bot? És vajon minden tolvaj szívtelen? Történnek-e még csodák karácsonyeste?

M. Kácsor Zoltán nagy sikerű sorozatai után egy izgalmas és szívmelengető verses regénnyel lép az olvasói elé.

A sorozat szereplői

Fürkész, a tolvaj

Hol másutt is élhetne Toronyváros legügyesebb tolvaja, mint egy toronyszobában! Innen fürkészi az utcákat, skubizza a járókelők ékszereit. Ám ez az ifjú tolvaj közel sem olyan alávaló, mint a legtöbb gazfickó. Szegényektől sohasem lop, sőt a történet végére minden bűnét megbánja… Mindez azonban nem akadályozza meg abban, hogy agyafúrt csellel (vagy inkább jószándékkal?) és nem kevés bátorsággal felfegyverkezve még a város nagyhatalmú mágusának is borsot törjön az orra alá.

Marionett, a bábvarázsló

Marionett, a titokzatos varázslónő egy magas toronyban él, melynek egy zöld szem díszíti a homlokzatát. Akárcsak Fürkész, ő is a várost kémleli, ki tudja, milyen rejtélyes okokból. Mestere a bábvarázslatoknak, melyekkel bármely állatot képes a távolból is irányítani. Azt rebesgetik, hogy százéves is elmúlt, mégis fiatal nő képében fogadja azokat a szerencséseket (vagy szerencsétleneket), akik a színe elé járulnak. Ennek ellenére sok kalandor kíváncsi rá, vajon hogy nézhet ki belülről a félelmetes tornya.

Kötetek

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

© Minden jog fenntartva. 2022 mkacsorzoltan.hu