M. Kácsor Zoltán

A boszorkány seprűje

A boszorkány seprűje

Ajánlott korosztály: 5-10 éveseknek
Illusztrátor: Horváth Ildi
Kiadó: Kolibri Kiadó

Mi történne, ha a meseszereplők elveszítenék kedvenc tárgyukat, állatukat vagy képességüket? Vajon a boszorkány a seprűje nélkül még mindig boszorkány maradna? Mivé válna az ördög a gonoszsága nélkül? Hát a sárkány a bendőjében lakó sárkánytűz nélkül? Ki tudja… De talán még izgalmasabb kérdés, hogy míg ők önmagukat keresik, addig mihez kezdenek a szabadságukkal az ő varázslatos kiegészítőik: Miért éppen a tündéreknél köt ki a boszorkány szelídgesztenyefából készült seprűje, mire megy a lovagok ellen egyedül a sárkánytűz, hogy viselkedik a gonoszság az ördög nélkül, hogyan beszélget a lovag páncélja a lovag kedvesével, ki olvas fel a varázsló könyvéből a mágus helyett, vagy éppenséggel ki bújik a királykisasszony bűvös menyasszonyi ruhájába, ha a hercegnőnek nem fűlik a foga a házassághoz? A kötet kilenc meséje mind egy-egy humoros gondolatkísérlet ezeknek a különös kérdéseknek a megválaszolására.

A sorozat néhány szereplője


A boszorkány és a seprűje

Mi történik, ha a boszorkány seprűje történetesen szelídgesztenyefából készült, és elege van a banya gonoszságaiból? Természetesen lelép, illetve elrepül. De nehéz ám a dolga egy varázsseprűnek a hétköznapiak világában! Egész nap takarítani és mocskot terelgetni… Na, és a banya hogy érzi magát, ha repkedés helyett mostantól mindenhová a visszeres lábaival kell zarándokolnia? Lehet, hogy mégis jobb együtt, csak ehhez egy kicsit meg kell változniuk.

A varázsló és a könyve

Be lehet-e magolni egy varázskönyv összes bűbáját? Vagy ha nem lehet, elég-e egy mágusnak, ha csak a pusztító varázslatokat ismeri? Kukába lehet-e hajítani egy varázskönyvet büntetlenül? Na és, ha véletlenül ráakad, milyen varázslatokat olvas fel a varázskönyvből egy szakács, egy kertész vagy egy koldus? Reménykedjünk benne, hogy nem ártanak túl sokat maguknak, és persze a környezetüknek!

A királykisasszony és a bűvös ruhája

Nehéz egy lány élete, ha egész életében a házasságra készítik fel. Nem csoda hát, hogy herótja támad a menyasszonyi ruhától, és ahelyett, hogy felvenné, inkább kiakasztja egy falusi ház kerítésére. Igen ám, csakhogy ez nem egy hétköznapi ruha! Maga a varázsló bűvölte meg azért, hogy aki felveszi, máris szerelemre lobbanjon! Így jön össze az özvegy szomszéd a facér szomszédasszonnyal, a pincér pedig szakácslánnyal. Hogy végül a menyasszonyi ruha, igaz, már csak egy szalag formájában, visszataláljon az eredeti gazdájához.

A sárkány és a tüze

Ki az igazi bestia a sárkány, vagy a bendőjében lakó tűz? Elképzelhető, hogy a sárkánytűz elégedetlen legyen pipogya „gazdájával”, kikússzon a torkán, és világgá menjen? Egy mesében persze, hogy minden elképzelhető, még az is, hogy később lánglovagok állják útját. Majd megküzdjön a félelmetes királynői dajkával, hogy aztán egy régivágású lovag pipájában végezze. Bizony nem is olyan könnyű ellenfelek találhatóak a külvilágban, és mégiscsak jobb egy sárkány bendőjében élni. Na, de vajon hogyan juthat oda vissza?

Kötetek

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

© Minden jog fenntartva. 2022 mkacsorzoltan.hu