Kedves Kolléga!

Magam is tanár, egész pontosan bölcsész magyartanár végzettségű vagyok, emellett elvégeztem a könyvtárosi OKJ-s képzést.

Örülök, hogy a honlapomra látogattál, és bemutatkozhatok neked mint gyerekeknek előadásokat tartó író.

Első mesekönyveim 2013-ban jelentek meg, és azóta minden évben folyamatosan új történetek születnek.

Ezzel egyidőben számos városban, településen megfordultam, játékos foglalkozással egybekötött mesedélelőttöt/délutánt tartottam óvodásoknak, illetve rendhagyó irodalomórákat a kisiskolás korosztály számára. Fontos tudni, hogy egy nap akár négy órát is szívesen megtartok, sőt örülök, ha minél több csoporthoz eljutok. Azt hiszem, nem kell bizonygatnom, mennyire fontos a kicsiknek a mesevilág, a sulisoknak pedig, hogy friss, kortárs szövegekkel találkozzanak, melyek megfogják a fantáziájukat, hogy gondolkodókká és olvasókká váljanak.

Ha kíváncsi vagy egy velem készített interjúra, olvasd el ezt.  Szerepeltem az M2 Hetedhét Gyerekhíradójában és a Hír Tv reggeli műsorában is.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, keress bátran! Remélem, hamarosan találkozunk!

Játékos irodalomóra

"Ki szereti a meseregényeket?"

Elutaztunk a csodás Dínómdánomba

Előadások

Óvodásoknak

(Kb. max 40 fő)

Időtartam: 30-40 perc
Eszközigény: laptop, projektor

 

A foglalkozás első felében bevezetem a gyerekeket a Garázs bagázs könyvek világába, megismerjük a szereplőket. Majd – mivel a kötetek gazdagon illusztráltak – vetítéssel egybekötött meseolvasást tartok. Ezután játékos foglalkozást vezetek, melyben a gyerekek megszemélyesítik a történetek szereplőit, a többieknek pedig rá kell jönniük, kit alakít a társuk. A feladatok remek csapatépítő programok, hiszen több szereplőt is 2-6 gyermeknek kell eljátszania, így a siker érdekében együtt kell működniük.

Iskolásoknak

(1-4.-es osztályoknak)

Időtartam: 45-50 perc
Eszközigény: nincs

 

A rendhagyó irodalomórán hangsúlyt fektetek az olvasás fontosságára, és a játékos feladatokra, melyek között kirakós játék és logikai feladatok egyaránt szerepelnek. Bevezetésként elbeszélgetek a gyerekekkel az olvasás fontosságáról, és arról, mi jellemzi a jó történeteket. Bevezetem a gyerekeket az Utazás Dínómdánomba című meseregény világába, melynek során használniuk kell a képzelőerejüket, illetve a főhősök egy kalandja segítségével szövegértési feladatokat is elvégzünk. Az óra végén mindenki kap egy kis ajándékot (egy színezőt a könyv illusztrációi közül), és a feldolgozott történet befejezését, mellyel maguk ismerkedhetnek meg, ezzel további olvasásra buzdítom a gyerekeket.

Elérhetőségem


m.kacsor.zoltan@gmail.com

 

Ha az előadásokkal kapcsolatban írsz levelet, kérlek, adj meg egy telefonszámot is, így sokkal könnyebben megbeszélhetjük a részleteket.