M. Kácsor Zoltán

Berci és a koboldok

Berci és a koboldok

Ajánlott korosztály: Kezdő olvasóknak és kalandoroknak
Illusztrátor: Oravecz Gergely
Kiadó: Móra Kiadó
Terjedelem: 2 kötet (Tervezett kötetek száma: 3)

Az elsős kisfiú, Berci hatalmasat csalódik az iskolában, amikor egy hét tanítás után még egyetlen varázslénnyel sem találkozik. Pedig úgy gondolja, az óvoda után a suliban végre összeismerkedhet néhánnyal. Aztán egy este mégiscsak megtörténik a csoda: Borka, a koboldlány ébreszti fel, mert nagy kelepcébe került, melyből kizárólag Berci tudja kihúzni. Ezzel pedig olyan kaland veszi kezdetét, amilyenre Berci álmában sem gondolt: megismerkedik Jónással, az iskola különös portásával, Fricivel és Ricsivel, a két rettenthetetlen óvodás kobolddal, Bizsúrral, a koboldok gonosz királyával, és persze számos varázslattal.

A sorozat szereplői

Berci, az elsős kisfiú

Nehéz varázslat nélkül élni, vagy inkább lehetetlen? Berci minden bizonnyal az utóbbit mondaná. De szerencsére nem is kell a csodákról lemondania: egy különös péntek este Borka, a koboldlány jelenik meg az ágyánál, és arra kéri, hogy segítsen elérnie az utolsó koboldvonatot. Bercinek innentől kezdve kissé megváltozik az élete: Kelenföld helyett Kalandföldre téved…

Kóborka, a koboldlány

Kóborkát mindenki Borkának szólítja, de azt is mindenki tudja, hogy a neve nem a Borbálából ered. Kíváncsi természete miatt folyamatosan elkóborol, pedig igazán benőhetne már a feje lágya. Hiszem, ahogy Berci, ő is most kezdte az első osztályt, igaz, kicsit mást tanul, mint az embergyerekek. A koboldok ugyanis az embereket tanulmányozzák, az ő tantárgyának a neve pedig Berci…

Jónás, a portás

Ez a mogorva, lelke mélyén mégis jószívű iskolai dolgozó sokkal többet tud a világ dolgairól, mint elsőre látszik. Igaz, nincs ezen semmi csodálkoznivaló, hiszen az iskolai portások mindent látnak és mindent hallanak! Sőt: kevesen tudják, de a világunkba érkező koboldgyerekeknek is ők egyengetik az útjukat. Meglehet, hogy még a koboldok városába is bejárásuk van.

Frici és Ricsi, a két rettenthetetlen koboldóvodás

Frici és Ricsi akár ikrek is lehetnének, olyan hasonlóak: buggyos nadrág, csinos ing, morcos tekintet. De a külső mellett a habitusuk is azonos. Még a gonosz és hatalmas mágus hírében álló Bizsúr királytól sem rettennek meg, főleg, ha Frici nővérét, Borkát kell kiszabadítaniuk. Az iskolás koboldoknak már koboldamulett jár, amivel varázsolhatnak, de mivel ők még csak ovisok, egyelőre megteszi nekik egy-egy üveggolyó is.

Bizsúr, a koboldok királya

Az ékszerész családban született Bizsúr már kisgyerekkorában arról ábrándozott, hogy egyszer ő lesz a koboldok leghatalmasabb varázslója. Épp csak tehetsége nem volt hozzá. Csavaros esze és hatalomvágya viszont annál több volt neki. Így hát kiagyalt egy mestertevet, amit lépésről lépésre megvalósítva eljutott a királyi címig. A koboldok városában ugyanis mindig a legnagyobb varázsló a király. Na, de hogyan válhatott a varázslásban tehetségtelen Bizsúr a legnagyobb mágussá, és hogyan győzheti le őt egy emberfiú?

Kötetek

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

© Minden jog fenntartva. 2022 mkacsorzoltan.hu