Zabaszauruszok

A Szaurusz-szigetek a dinók birodalma.

Zabaszauruszok

Itt él Rilex, a világ legbékésebb tirannoszaurusz rexe, és Kunyi, a legcsibészebb keselyű. Kíváncsi vagy, milyen kalandok várnak rájuk és legjobb barátjukra, Barmolra, a raptorra, miközben dinoszauruszokkal és sárkányokkal is találkoznak, és az Áldozatok völgyétől Dínómdánomig, a dínók paradicsomáig, keresztül-kasul bejárják a Szaurusz-szigeteket? Tarts velük izgalmas kalandokkal teli útjukon!

Utazás Dínómdánomba
Kötet: 1.
Megjelenés: 2017. 05. 30.
Ajánlott korosztály: 6-12 éveseknek

Megrendelem!

Hallottál már Rilexről, a világ legbékésebb tirexéről? Tudod-e, miért éppen az ő szájában lakik Kunyi, a pimasz keselyű? Kíváncsi vagy, milyen kalandok várnak rájuk a sárkány barlangjában, és hogyan sikerül átjutniuk az Áldozatok völgyén, miután útnak indulnak új barátjukkal, a raptorral? (tovább…)

Zabaszauruszok a sárkány
Kötet: 2.
Megjelenés: 2018. tavasz-nyár
Ajánlott korosztály: 6-12 éveseknek

Első fejezet
Egy füstölgő sárkány

A legkisebb agyú dinoszauruszok is jól tudják, hogy Dínópia összes hegysége közül a Gyíktaréj a legmagasabb. Már a derekától a felhőkbe veszik, és az a szóbeszéd járja, hogy a csúcsa kilóg a világűrbe. Ki tudná megmondani, valóban így van-e? Legfeljebb csak a sárkányok, de a sárkányokat cseppet sem érdeklik az ilyesfajta kérdések. Ők furcsa, titokzatos jószágok, néha azonban kiábrándítóan unalmasak tudnak lenni. A Gyíktaréj gyomrában például lakik egy sárkány, akit Leiszút Feliszútnak hívnak, és az utóbbi évezredek összes telét azzal töltötte, amivel a sárkányok általában a teleiket töltik: kincsleltárt tartott. A kincsleltár abból áll, hogy amint lehullik a falevelek fele plusz egy levél, se több se kevesebb, a sárkányok rögvest azt mondják, hogy „egy”, közben pedig a karmukkal a hatalmas kupac aranyukból egy pénzérmét arrébb csúsztatnak. Mire kitavaszodik, az aranykupacuk az egyik sarokból a másikba kerül, (tovább…)